Spring over hovedmenu
""
Corona smitter også udenfor. Derfor anbefales det, at Sundhedsstyrelsens råd om at holde afstand følges, når man fx arbejder på en byggeplads.

NYHED / 26-03-2020

Minister: Man skal også holde afstand på udendørs arbejdspladser

Corona smitter også udenfor. Så man skal undgå at stå for tæt og fx huske håndspritten eller at vaske hænder, når arbejdet foregår i det fri. Det fastslår beskæftigelsesministeren.

Det er ikke kun indenfor, at corona spreder sig hurtigt. Det gør sygdommen også, når man arbejder under åben himmel, hvis man ikke tager de nødvendige forholdsregler. Derfor anbefales det, at Sundhedsstyrelsens råd om at holde afstand følges, når man fx arbejder på en byggeplads. Sådan lyder beskeden fra beskæftigelsesministeren Peter Hummelgaard. 

Beskæftigelsesminister Petter Hummelgaard siger: 

- Vi skal alle gøre, hvad vi kan for at bryde smittekæden, så corona gør så lidt skade på vores samfund som muligt. Mens det hele står på, er det også vigtigt, at alt det arbejde, der kan, kører videre, som det plejer. Det skal bare foregå på en ansvarlig måde. Hvis nogen skulle være i tvivl, så er mit budskab, at man skal holde afstand for at bremse smitterisikoen uanset, om man arbejder indenfor eller udenfor. Arbejdsgivere skal naturligvis medvirke til at forebygge, så risikoen for at blive smittet minimeres. Fx sådan at arbejdet på byggepladsen tilrettelægges, så ansatte kan arbejde med en god afstand mellem sig, og så der er håndvask eller håndsprit til rådighed. 

Er der flere virksomheder på en byggeplads, anbefales det, at de koordinerer arbejdet, så man også forebygger på tværs og ikke kun i den enkelte virksomhed. Har man spørgsmål, kan man henvende sig til Arbejdstilsynet, der vil kunne rådgive om, hvordan man forebygger effektivt, uden at arbejdet går i stå.