Spring over hovedmenu

NYHED / 06-04-2020

Bredt flertal sætter timekrav for folk på kontanthjælp på pause

Corona-udbruddet får Folketinget til at suspendere 225-timersreglen i tre måneder. Det skyldes, at sundhedskrisen gør det sværere at få job og dermed også at opfylde kravet om 225-timers beskæftigelse i løbet af et år.

Der er blevet længere mellem jobbene, og mange danskere har mistet deres arbejde på grund af corona-krisen. Derfor har et flertal aftalt, at timekravet for kontanthjælp kommer på pause. Det betyder, at mennesker på kontanthjælp ikke vil kunne blive trukket i deres ydelse i perioden fra 9. marts og tre måneder frem. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: 

- Corona-udbruddet har verden rundt været et hårdt slag mod både økonomi og arbejdsmarked. Mange mennesker har desværre mistet deres job. Også i Danmark. Derfor har vi fra regeringens side arbejdet på, at så mange beholder deres arbejde som muligt. Det kan vi se er lykkedes med trepartsaftalen om lønkompensation, som sørger for, at titusindvis af lønmodtagere bevarer deres løn og ikke ryger ud i arbejdsløshed. Og det ser også ud til, at Danmark er mindre hårdt ramt af ledighed end vores nabolande. 

- Men den delvise nedlukning har selvfølgelig gjort det sværere at få job. Derfor har vi sat dagpengeperioden på pause, så man ikke bruger af dagpengeretten den kommende tid. Og i dag har et bredt flertal besluttet at suspendere 225-timersreglen for mennesker på kontanthjælp. Det mener jeg er kun er retfærdigt.

Både pausen på dagpenge og det suspenderede timekrav gælder fra 9. marts og tre måneder frem.