Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 18-12-2020

Kampagne skal informere om ny samtykkebaseret voldtægtsbestemmelse

"Sex? Kun med Samtykke" er titlen på en ny kampagne, som skal informere om den nye samtykkebestemmelse og guide unge til at blive bedre til at lytte til hinanden.

Beskæftigelsesminister og minister for ligestilling Peter Hummelgaard lancerer i dag kampagnen "Sex? Kun med Samtykke", der går i luften i kølvandet på vedtagelsen af den nye samtykkebaserede voldtægtsbestemmelse. Kampagnen skal samtidig informere om, hvor voldtægtsofre kan få hjælp.

- Den ny samtykkebaserede voldtægtsbestemmelse slår fast, at sex skal være frivilligt og kræver samtykke fra begge parter, ellers er det voldtægt. Jeg håber, at loven og kampagnen bliver et vigtigt skridt mod et samfund, hvor særligt kvinder kan føle en større tryghed i, at deres grænser bliver respekteret, siger beskæftigelsesminister og minister for ligestilling, Peter Hummelgaard.

"Sex? Kun med samtykke" er målrettet unge i alderen 18-30 år og består af en hovedfilm, hvor bl.a. sangeren Malthe Ebert (kendt som Gulddreng), rapperen Skinz, tv-vært Ibi Støvring og skuespilleren Søs Wilkens medvirker.

Derudover vil kampagnen bl.a. indeholde tre små film med genkendelige situationer, som viser de mange måder samtykke kan gives eller afslås på. Kampagnen vil blive foldet ud på de sociale medier, Facebook, Instagram, Snapchat og Tinder og på et kampagnesite, der samler alt materialet og informerer om samtykkebestemmelsen, og om hvor voldtægtsofre kan få hjælp.

Samtidig med at kampagnen lanceres, åbner en ny landsdækkende og anonym hotline for voldtægtsofre hos Lev Uden Vold på 1888. Hotlinen skal øge voldtægtsofres kendskab til deres rettigheder og muligheder, samt bidrage til at flere ofre tager kontakt til centre for voldtægtsofre og anmelder til poltiet.


Kontakt

Pressevagt

51232830