Spring over hovedmenu
""
Frem til 28. februar 2021 kan ledige fortsat deltage i samtalerne med jobcentrene og a-kasserne digitalt.

NYHED / 08-12-2020

Regeringen forlænger mulighed for digitale samtaler til 28. februar

I lyset af de fortsat høje smittetal bliver det nu muligt for jobcentrene og a-kasserne fortsat at afholde samtaler med ledige digitalt frem til 28. februar.

Forlængelsen sker med en ny bekendtgørelse, der ventes at træde i kraft 1. januar 2021 , hvor den nuværende bekendtgørelse om digitale samtaler udløber.

Desuden kan jobcentrene fremover beslutte, at den indledende visitation af blandt andet kontanthjælpsmodtagere kan ske digitalt eller telefonisk. De virksomhedsrettede tilbud, som har været afbrudt, sat i bero eller er ophørt i Nordjylland som følge af nedlukningen, kan genoptages, og perioden med nedlukning vil ikke blive medregnet i tilbuddets varighed.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Vi skal fortsat gøre alt, hvad vi kan for at begrænse corona-smitten. Under hele corona-forløbet har muligheden for digitale samtaler været et vigtigt redskab for jobcentre og a-kasser, og senest har nedlukningen i Nordjylland og nu de skærpede anbefalinger i hovedstadsområdet vist, hvor vigtige de digitale værktøjer er.

 Kontakt: Beskæftigelsesministeriets presseenhed: 51 23 28 30.