Spring over hovedmenu

NYHED / 04-12-2020

Rigsrevisionen har offentliggjort rapport om Arbejdstilsynets effektivitet

Arbejdstilsynet har i 2019 brugt 15 procent mere af deres tid på virksomhederne end i 2016, konkluderer beretning fra Rigsrevisionen, som til gengæld kritiserer, at der sidste år blev brugt flere ressourcer per reaktion end i 2017. Det fremgår af en beretning om Arbejdstilsynets tilsynseffektivitet.  

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er helt afgørende, at det er sundt og sikkert at gå på arbejde. Regeringen er derfor også meget optaget af, at virksomhederne har styr på arbejdsmiljøet, og her har Arbejdstilsynet en vigtig rolle. Arbejdstilsynet har gennem en række år været udsat for besparelser. Derfor er det godt, at vi med den brede arbejdsmiljøaftale har afsat 460 millioner kroner, og vi vil på ingen måder afvise, at der er behov for flere penge, når vi ved, hvad de ekstra midler, der er afsat, betyder for området.

- Jeg noterer mig, at Rigsrevisionen konkluderer, at Arbejdstilsynet bruger mere tid på virksomhederne. Her er det relevant at huske på, at det politisk er besluttet, at besøgene også i stigende grad skal lægge vægt på dialog og vejledning for at forebygge ulykker. Det ændrer ikke på, at vi lytter til kritikken, som jeg vil drøfte med arbejdsmiljøkredsen på et møde mandag.