Spring over hovedmenu

NYHED / 10-02-2021

Nu kan fyrede piloter og flyveledere søge om at få betalt fornyelse af deres certifikater

Fra i dag er det muligt for piloter og flyveledere, der har mistet jobbet, at søge om at få det betalt, når deres flyvecertifikater skal fornys.

Et bredt flertal i Folketinget blev i efteråret 2020 enige om et oprette en pulje på 20 millioner kroner. Pengene skal til støtte til de piloter, flyveledere og flyveinformationsoperatører, der har mistet deres job siden 11. marts 2020 på grund af covid-19 og som skal vedligeholde deres lovpligtige certifikater.

Puljen yder blandt andet støtte til fornyelse af certifikater og helbredsgodkendelser op til 15.000 kroner per person. Der er også mulighed for at få støtte til transportudgifter. Personer, der af egen lomme har betalt for sådanne udgifter i 2020, kan også søge om støtte fra puljen, såfremt de har dokumentation for afholdte udgifter. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det glæder mig meget, at det nu er muligt for piloter, flyveledere og flyveinformationsoperatører at få støtte til at vedligeholde deres kompetencer. Det er mit håb, at det vil hjælpe dem forrest i køen til jobbene, når luftfarten igen kan få lov at flyve danskerne ud i verden. 

Puljen administreres af Flyvebranchens Personaleunion, og fra den 10. februar 2021 kan piloter, flyveledere og flyveinformationsoperatører i målgruppen søge om støtte til at fornyelse af deres certifikater ved at sende en ansøgning på FPU’s hjemmeside.