Spring over hovedmenu
""
Forældre, der må blive hjemme for at passe deres børn, fordi de er smittet med covid-19 eller hjemsendt som nære kontakter, får forlænget muligheden for at få dagpenge efter barselsloven. Det gælder dog kun, hvis man ikke har mulighed for at arbejde hjemmefra.

NYHED / 23-03-2021

Flertal forlænger sygedagpengeordninger til corona-ramte og sikrer barsel til selvstændige med lukkede virksomheder

Et enigt Folketinget har forlænget den midlertidige ret til sygedagpenge for de lønmodtagere, der er i øget risiko ved smitte med corona eller har pårørende i risikogruppen til 30. juni 2021. Samtidig får de forældre, der må blive hjemme for at passe deres børn fordi de er smittet med covid-19 eller hjemsendt som nære kontakter og ikke kan arbejde hjemmefra, forlænget muligheden for at få dagpenge efter barselsloven.

Folketinget har også besluttet at forlænge den ordning, som giver arbejdsgivere ret til sygedagpengerefusion fra første fraværsdag for medarbejdere, der er syge med corona. Ordningerne ville ellers være udløbet den 31. marts i år, men løber altså foreløbig i yderligere tre måneder.    

Endelig sikrer loven selvstændiges ret til syge- og barselsdagpenge, da man ved vurderingen af, om de har opfyldt beskæftigelseskravet, nu kan se bort fra perioden 1. december 2020 til 30. april 2021, hvor manges virksomheder har været lukket som følge af restriktionerne. 

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Selv om vi heldigvis kan se lyset for enden af tunnelen i vores kamp mod corona, så har vi fortsat behov for restriktioner. Derfor er det kun rimeligt, at der fortsat er hjælp at hente for de familier, lønmodtagere og selvstændige, som er hårdt ramt. Jeg er glad for, at et flertal i Folketinget fortsat bakker op om det.