Spring over hovedmenu

NYHED / 10-11-2021

Regeringen indkalder til trepartsdrøftelser om coronatest af ansatte

FH og DA indkaldes til møde i Beskæftigelsesministeriet fredag for at drøfte muligheden for, at arbejdsgiverne igen kan pålægge ansatte at lade sig teste for corona.

Regeringen vil i lyset af den stigende smittespredning og større utryghed på arbejdspladserne drøfte med Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA), om arbejdsgiverne igen skal have mulighed for at pålægge ansatte at lade sig corona-teste.

Fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye siger:

- Corona har desværre igen godt fat i Danmark. Derfor er det helt afgørende, at vi holder smitten nede, og at ansatte kan gå trygt på arbejde. Regeringen har fået opbakning af Folketingets partier til at genindføre coronapas. I den forbindelse er det relevant at se på, om arbejdsgiverne igen skal have mulighed for at pålægge ansatte at lade sig teste og fremvise coronapas, når de kommer på arbejde. Det vil jeg nu drøfte nærmere med FH og DA.

Trepartsmødet holdes i Beskæftigelsesministeriet fredag den 12. november 2021. 

Kontakt

Pressevagt

51232830