Spring over hovedmenu

NYHED / 15-12-2021

Digitale samtaler kan blive genindført i beskæftigelsesindsatsen

Epidemiudvalget skal tage stilling til, om jobcentre og a-kasser igen kan afholde de lovpligtige samtaler digitalt. Tiltaget kan træde i kraft den 19. december og skal gælde fire uger frem.

På grund af den stigende smittespredning med corona og opfordringen til hjemmearbejde på offentlige og private arbejdspladser indstiller beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard til Epidemiudvalget, at der igen bliver mulighed for at bruge digitale samtaler i den aktive beskæftigelsesindsats. 

Epidemikommissionen har nikket til, at tiltaget, som har været brugt i en lang periode tidligere under pandemien, kan genindføres fra søndag den 19. december og fire uger frem.

Tiltaget skal hjælpe med at mindske smittetrykket og skabe mere fleksibilitet fx i sagsbehandlingen med sårbare eller pårørende til sårbare. Der vil dog fortsat være mulighed for fysiske samtaler i de tilfælde, hvor det vurderes at være nødvendigt.

Muligheden for digitale samtaler skal ske gennem en bekendtgørelse under Epidemiloven.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Med den stigende smitte synes jeg, at det giver god mening at genindføre de digitale samtaler på jobcentre og a-kasser. Jeg håber, at der vil være opbakning i Epidemiudvalget, så vi med tiltaget kan være med til at reducere smittespredningen og gøre arbejdet mere fleksibelt i både jobcentrene og a-kasserne.

Kontakt

Pressevagt

51232830