Spring over hovedmenu

NYHED / 31-01-2022

Ny kampagne skal sætte fokus på mobning og diskrimination på arbejdspladsen på grund af etnicitet

Arbejdstilsynet kommer nu med en kampagne, der skal hjælpe arbejdsgivere til at forebygge og komme krænkende handlinger på baggrund af etnicitet til livs.

I denne uge lancerer Arbejdstilsynet en ny kampagne, som sætter fokus på krænkende handlinger på baggrund af etnicitet. Arbejdsgivere kan få råd og vejledning gennem Arbejdstilsynets hjemmeside og på forskellige sociale medier.

Kampagnen er udviklet, fordi en rapport fra VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) sidste forår viste, at en mindre del af de adspurgte lønmodtagere angiver etnicitet som årsag til mobning og diskrimination på arbejdspladsen.

I kampagnen får arbejdsgiverne oplysninger om deres pligt og gode råd til at håndtere og forebygge krænkende handlinger, og hvordan ledere skal være med til at tage hånd om problemet på arbejdspladsen. Arbejdsgiverne kan lave nogle gode rammer på arbejdspladsen for, at medarbejderne kan skabe en sund kultur og god omgangstone.

Der er i finansloven for 2021 afsat 10 millioner kroner årligt i 2021 og 2022 til at styrke Arbejdstilsynet med henblik på at øge indsatsen målrettet seksuel chikane og psykisk arbejdsmiljø.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er godt, at Arbejdstilsynet sætter ekstra fokus på mobning og diskrimination på grund af etnicitet. Den slags er helt uacceptabelt, og det skal ingen udsættes for på arbejdspladsen. Det er ikke mit indtryk, at omfanget er stort, og VIVE-rapporten viste heller ikke, at det er et udbredt problem, men jeg håber, at kampagnen kan være med til, at arbejdsgiverne får sat en stopper det, de steder hvor det sker. Vi skal samtidig alle tage ansvar for, at der er en god omgangstone på vores arbejdsplads.

- Det er vigtigt at slå fast, at diskrimination på danske arbejdspladser er forbudt, og det er i første omgang arbejdsgiverens klare ansvar at sørge for, at det ikke forekommer. Jeg forventer, at man inden for det offentlige er meget opmærksom på den problemstilling.

Kontakt

Pressevagt

51232830