Spring over hovedmenu

NYHED / 10-02-2022

Nu kan endnu flere nyuddannede komme i trainee-forløb

Trainee-ordningen udvides til nu også at gælde for ledige, som har afsluttet deres uddannelse inden for de seneste to år. I dag er det kun ledige på dimittendsats, der kan få hjælp i trainee-ordningen.

Udvidelsen af trainee-ordningen vil gøre det muligt, at endnu flere nyuddannede kan deltage i trainee-forløb, der på sigt vil gøre det nemmere at matche ledige med virksomhedernes efterspørgsel på forskellige kompetencer.

I 2012 blev der første gang afsat 20 mio. kr. til at etablere trainee-forløb for ledige dimittender. Siden er trainee-indsatsen forlænget og styrket senest med aftale om ekstraordinært løft af ledige, aftale om tiltag målrettet langtidsledige under coronakrisen samt trepartsaftale om mangel på arbejdskraft, så den nu indeholder 20 mio. kr. og løber frem til den 31. december 2022.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg synes, det er meget positivt, at vi nu udvider målgruppen for trainee-indsatsen. Det betyder helt konkret, at endnu flere personer i begyndelsen af deres karriere kan få en fod indenfor på arbejdsmarkedet. Det er der særligt brug for lige nu, hvor flere virksomheder melder om mangel på arbejdskraft.

 

Kontakt

Pressevagt

51232830