Spring over hovedmenu

NYHED / 28-04-2022

Bedre oplysning om danske løn- og arbejdsvilkår til udenlandske arbejdstagere og virksomheder

På Workplacedenmark.dk er der blandt andet oplysninger om den danske arbejdsmarkedsmodel og løn- og arbejdsvilkår. Websitet er nu oversat til både engelsk, tysk og polsk.

Fremover bliver det endnu nemmere for udenlandske arbejdstagere og virksomheder at finde information om regler og rettigheder på det danske arbejdsmarked på et sprog, de forstår. Foruden dansk og engelsk ligger oplysningerne nu også på tysk og polsk.

Webstedet fungerer som én samlet indgang til relevante oplysninger om den danske arbejdsmarkedsmodel, løn- og ansættelsesvilkår, arbejdsmiljø, skatteforhold mv., så de er tilgængelige og transparente for udenlandske tjenesteydere og deres ansatte, når de udfører arbejde i Danmark.

Arbejdsmarkedets parter bidrager til webstedet med information om løn, lønvilkår og løndannelse i Danmark, herunder om indholdet af kollektive overenskomster. Her er både fokus på fx ufaglært arbejdskraft i byggeriet og i industrien samt diverse faglærte som fx malere, elektrikere og rengøringsfolk.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er rigtig godt, at de mange væsentlige oplysninger nu er at finde på flere sprog, så de er endnu nemmere at forstå for de mange udenlandske arbejdstagere og virksomheder.

- Det er vigtigt, at vi hele tiden optimerer arbejdet med at styrke kendskabet til danske løn- og arbejdsvilkår og komme social dumping til livs. Det kan naturligvis ikke stå alene, men information om rettigheder og løndannelse er et centralt element i den kamp.

Kontakt

Pressevagt

51232830