Spring over hovedmenu

NYHED / 03-05-2022

Lovforslag skal styrke trygheden i dagpengesystemet

Tirsdag førstebehandles regeringens lovforslag, der blandt andet giver mulighed for tillæg i dagpengesatsen under de første tre måneders ledighed for at styrke trygheden blandt lønmodtagere.

Den 21. januar 2022 indgik regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne en aftale om reformpakken Danmark Kan Mere I. Lovforslag L 173 udmønter dele af aftalen for at investere i dagpengesystemet og få flere hurtigere i job. Tirsdag bliver det førstebehandlet i Folketinget.

Med lovforslaget bliver den maksimale dagpengesats hævet til 23.000 kroner i de første tre måneders ledighed for at styrke trygheden for lønmodtagere.

Samtidig nedsættes satsen for dimittender efter tre måneders ledighed og dimittenddagpengeperioden nedsættes fra to til et år. Endelig bliver der indført et sprogkrav for dimittender, der ikke har en tilknytning til det danske arbejdsmarked.

Lovforslaget vil på grund af forligsbindinger træde i kraft efter et valg.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg ser frem til, at vi får investeret i dagpengesystemet og genoprettet vigtige balancer. Det er en afgørende forudsætning for den unikke danske model, at vi har et trygt og solidarisk dagpengesystem, så det fortsat er attraktivt at forsikre sig ad den vej. Jeg er overbevist om, at vi med prioriteringerne i lovforslaget giver langt flere lønmodtagere ro i maven, hvis man skulle stå i den situation at miste sit arbejde. 

Kontakt

Pressevagt

51232830