Spring over hovedmenu

NYHED / 18-05-2022

Match-arrangementer skal hjælpe ukrainere i job

Rundt om i hele landet bliver der lavet jobmatch-arrangementer for at gøre det nemmere for fordrevne ukrainere at finde et arbejde, og virksomhederne kan få yderligere arbejdskraft. Arrangementerne udspringer af Partnerskabet om ukrainere i job.

Fordrevne ukrainere og virksomheder får en hjælpende hånd til at finde hinanden og lave et godt match. I samarbejde med kommunerne inviterer de otte Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering til en række match-arrangementer i regi af Partnerskabet for ukrainere i job.

På arrangementerne er der fokus på, at flygtningene får registreret deres kompetencer i et CV blandt andet på Jobnet. Alle jobsøgende er i princippet velkommen til at deltage, men de er primært målrettet fordrevne ukrainere.

Det første jobmatch-arrangement er torsdag den 19. maj i Sønderborg, men flere arrangementer er i kalenderen. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard deltager i arrangementet i DGI Byen i København den 7. juni.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard:

- Vi har et særligt ansvar for at hjælpe de fordrevne ukrainere til at få en så normal hverdag som muligt, mens de er i Danmark. Det er vigtigt, at vi løfter i flok, og det er partnerskabet med til. Jeg håber, arrangementerne vil betyde, at flere ukrainere vil gå derfra med et job på hånden, og virksomheder samtidig finder den arbejdskraft, som de har brug for.

Oversigt over jobmatch-arrangementerne

19. maj i Sønderborg (RAR Sydjylland)

7. juni i København (RAR Hovedstaden)

7. juni i Aalborg (RAR Nordjylland)

13. juni i Odense (RAR Fyn)

21. juni i Roskilde (RAR Sjælland)

August (RAR Østjylland). Dato er endnu ikke fastsat.

August (RAR Vestjylland). Dato er endnu ikke fastsat.

Bornholms Regionskommune har afholdt informationsmøde i Rønne den 6. maj.

Kontakt

Pressevagt

51232830