Spring over hovedmenu

NYHED / 08-08-2022

Beskæftigelsesministeren besøger Grønland

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er fra i dag og frem til den 11. august i Grønland.

I forbindelse med sit besøg i Grønland skal ministeren blandt andet mødes med Jess Svane, der er Naalakkersuisoq for sociale anliggender og arbejdsmarked, og repræsentanter for arbejdsmarkedets parter i Grønland.

Det sker med henblik på at drøfte – og lære om – en række grønlandske forhold på arbejdsmiljø- og beskæftigelsesområdet. I den forbindelse skal ministeren blandt andet besøge Arbejdstilsynets kontor i Nuuk og lufthavnsbyggeriet i Ilulissat, der er blandt Grønlands største infrastrukturprojekter.

Mens det meste af beskæftigelsesområdet og forholdene på arbejdsmarkedet i Grønland hører under Grønlands Selvstyre, er Arbejdstilsynet i Danmark kompetent myndighed, når det kommer til arbejdsmiljø. Det betyder blandt andet, at det er Arbejdstilsynets medarbejdere i Grønland, der fører tilsyn med arbejdsmiljøet på de grønlandske virksomheder på baggrund af arbejdsmiljølovgivningen i Grønland.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg har set rigtig meget frem til at besøge Grønland og er spændt på at få indblik i, hvordan der arbejdes for at sikre et sikkert og sundt arbejdsmiljø i Grønland og hvilke arbejdsmiljøproblemer, der er særligt relevante her.

Kontakt

Pressevagt

51232830