Spring over hovedmenu

NYHED / 02-09-2022

Debatten om direktivforslag om mindsteløn fortsætter

Beskæftigelsesministeren deltog i går på en morgenbrief om direktivforslaget om passende mindstelønninger i EU hos Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, Lizette Risgaard (FH) og Jacob Holbraad (DA) har drøftet direktivforslagets mulige konsekvenser og mulige videre skridt for Danmark. Muligheden for, at Danmark lægger sag an mod Europa-Parlamentet og Rådet for at få annulleret direktivet var også en del af diskussionen.

Tidsfristen for et eventuelt annullationssøgsmål afhænger af, hvornår direktivforslaget vedtages og offentliggøres. På nuværende tidspunkt ser det ud til, at fristen for at indgive et annullationssøgsmål vil være omkring december – afhængig af den endelige tidsplan.

Beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard, siger:

- Tak til FH for at tage initiativ til en interessant drøftelse om direktivforslaget om mindsteløn i går. Vi har både før og under forhandlingerne kæmpet hårdt – og er også lykkedes med at få en række indrømmelser i forhandlingerne. Regeringen har hele tiden været imod direktivet, og vi kommer til at stemme nej i Ministerrådet.

- Vi er meget opmærksomme på alle argumenterne i debatten om et annullationssøgsmål. Det er vigtigt, at vi tænker os grundigt om. Regeringen vil analysere det grundigt – også i forhold til, hvad mulige udfald kan være, og hvilke risici der kan følge med. Fristen ventes at være omkring december, så vi har tid til at være grundige.

- Jeg vil gerne takke for det gode og tætte samarbejde med både arbejdsmarkedets parter og Folketingets partier om den her svære sag. Jeg ser frem til at fortsætte den gode dialog.

Kontakt

Pressevagt

51232830