Spring over hovedmenu

NYHED / 04-10-2022

Over 10 mio. kroner har holdt piloter på vingerne

Der er dækket udgifter til godt 1.100 ansøgninger fra piloter, som blandt andet har fået hjælp til at forny deres certifikater, så de bevarer retten til at flyve. Det viser slutrapporteringen på pilotpuljen.

I efteråret 2020 valgte et bredt flertal af Folketingets partier ved aftale om udvidelse af hjælpepakker at lave en pulje til piloter. Pengene skulle gå til piloter, der på grund af COVID-19’s store konsekvenser for flybranchen havde mistet jobbet siden 11. marts 2020, så de kunne få betalt deres årlige fornyelse af certifikater mv., som arbejdsgiveren normalt betaler. Dermed ville piloterne hurtigt være klar til at sætte sig cockpittet, så snart luftfarten igen var normaliseret.

Der har været mulighed for at søge om dækning af udgifter fra 1. februar 2021 til og med juni 2022. I alt har 1.102 ansøgninger fået tilsagn (én person kan godt have ansøgt flere gange), og der er betalt regninger for 10,3 mio. kroner, oplyser Flyvebranchens Personale Union (FPU), der har administreret ordningen.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg glæder mig over, at pilotpuljen har gjort en forskel for mange piloter. Der er ingen tvivl om, at især luftfartbranchen har lidt stort under corona-pandemien. Det har været vigtigt for mig, at vi kunne hjælpe danske piloter med at have papirerne i orden, så de kunne stå klar, når flere fly igen fik luft under vingerne, og rejseaktiviteten steg. 

Kontakt

Pressevagt

51232830