Spring over hovedmenu

NYHED / 02-02-2023

Ministerens uge i Folketinget

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen skal i dag deltage i behandlingen af to lovforslag om henholdsvis afskaffelsen af store bededag samt nytænkning af beskæftigelsesindsatsen.

Torsdag den 2. februar 2023 skal beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen deltage i førstebehandlingen af to lovforslag.

Det ene lovforslag, L 13, handler om konsekvenserne af at afskaffe store bededag som helligdag. Med lovforslaget fastsættes det, at store bededag bliver en almindelig arbejdsdag, hvor de løn- og ansættelsesvilkår, som i øvrigt gælder på almindelige arbejdsdage, vil gælde. 

Det andet lovforslag, L 14, handler om nytænkning af beskæftigelsesindsatsen, som skal bidrage til at modernisere udvalgte områder i beskæftigelsesindsatsen. Det gælder fx i forhold til brugen af digitale samtaler.

Lovforslag L 13 om konsekvenser af at afskaffe store bededag

Med lovforslaget fastsættes det, at store bededag (fjerde fredag efter påske) er en
almindelig arbejdsdag. Det sker ved, at loven ændrer alle særlige ansættelsesvilkår
knyttet til store bededag i kollektive overenskomster og individuelle ansættelseskontrakter. Det kan fx være lønmodtageres ret til at holde fri eller ret til en særlig kompensation for at arbejde på den pågældende dag.

Lovforslaget medfører også, at lønmodtagere, der får forøget deres arbejdstid som følge af loven, får løn for det ekstra arbejde.

Læs mere om lovforslaget på Folketingets hjemmeside

Kontakt

Pressevagt

51232830