Spring over hovedmenu

NYHED / 14-03-2023

Mere målrettet beskæftigelsesindsats for ledige

Lovændringer skal blandt andet give mere målrettede tilbud og udvide mulighed for digitale samtaler i den aktive beskæftigelsesindsats. De nye regler vil samtidig være med til at finansiere ret til tidlig pension.

Tirsdag er der vedtaget et lovforslag, der udmønter dele af Anden delaftale om nytænkning af beskæftigelsesindsatsen fra juni 2022. Lovforslaget indebærer først og fremmest, at der kommer mere målrettede tilbud til ledige, og at der bliver bedre muligheder for at holde digitale samtaler med ledige.

Ændringerne giver en besparelse på knap 600 mio. kroner varigt, som bidrager til at finansiere Aftale om ny ret til tidlig pension.

Sammen med lovforslaget sker der også en række bekendtgørelsesændringer. De betyder blandt andet, at man ophæver diverse særregler i sygedagpengeloven knyttet til corona.

Reglerne træder i kraft den 22. marts 2023.

Kontakt

Pressevagt

51232830