Spring over hovedmenu

NYHED / 17-04-2023

Uge 16 i Folketinget

Inflationshjælp til økonomisk udsatte børnefamilier og halvering af dagpengeperioden er på skemaet i denne uge, når beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen skal i Folketinget.

Tirsdag den 18. april skal beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen deltage i 1. behandlingen af lovforslaget, L 83, der udmønter aftalen inflationshjælp til økonomisk udsatte børnefamilier.

Samme dag skal beskæftigelsesministeren deltage i 1. behandlingen af et beslutningsforslag, B 71, hvor det foreslås at halvere dagpengeperioden fra to til et år. 

Derudover forventes det, at beskæftigelsesministeren onsdag den 19. april fremsætter et lovforslag, der genindfører retten til uddannelse for personer, der har arbejdet i minkerhvervet eller følgeerhverv. Det sker inden for en pulje for 2023, så retten gælder i perioden fra og med den 1. juni 2023 og i resten af 2023.

Lovforslag L 83 om inflationshjælp til økonomisk udsatte børnefamilier

Lovforslaget udmønter aftalen om inflationshjælp til økonomisk udsatte børnefamilier, der blev indgået af den 23. februar 2023. 

Med aftalen får økonomisk udsatte børnefamilier med børn under 15 år udbetalt inflationshjælp som et ekstraordinært skattefrit beløb, hvis de i januar 2023 modtog hjælp i kontanthjælpssystemet eller modtager ressourceforløbsydelse under ressource- eller jobafklaringsforløb.

inflationshjælpen udbetales i to rater. Halvdelen af beløbet udbetales i juni og den anden halvdel udbetales i august 2023. 

Læs om lovforslaget på Folketingets hjemmeside

Beslutningsforslag om halvering af dagpengeperioden

Med beslutningsforslaget (B 71) lægges op til at halvere dagpengeperioden fra to til et år. Formålet er, at arbejdsudbuddet øges og der skabes et større incitament blandt dagpengemodtagere til at komme i beskæftigelse.

Beslutningsforslaget er fremsat af Sólbjørg Jakobsen (LA), Steffen Larsen (LA), Ole Birk Olesen (LA) og Alex Vanopslagh (LA). 

Læs om beslutningsforslaget på Folketingets hjemmeside

Kontakt

Pressevagt

51232830