Spring over hovedmenu

NYHED / 18-12-2023

10 forskningsprojekter skal give ny viden om arbejdsmiljø

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen har efter indstilling fra forskere og arbejdsmarkedets parter tildelt godt 26 mio. kroner fra Arbejdsmiljøforskningsfonden til ti nye forskningsprojekter.

Fra helbredseffekter ved arbejde med biobrændsel til skridsikre overflader, der skal nedbringe fald- og glideulykker. Et bredt spekter af forskningsprojekter har fået tildelt midler fra Arbejdsmiljøforskningsfonden (AMFF). Fondens bedømmelsesudvalg har set på projekternes relevans og kvalitet. Udvalgene består af både forskere og arbejdsmarkedets parter.

Midlerne bliver uddelt to gange om året. I 2023 var der afsat godt 50 mio. kroner fra fonden. Tidligere på året blev der uddelt 23,1 mio. kroner, og her i 2. runde får 10 projekter del i 26,2 mio. kroner. 

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Et godt og sundt arbejdsmiljø er en prioritet for regeringen. Vi skal løbende blive klogere på, hvad der gør folk syge, og hvordan vi undgår det i fremtiden.

- Vi kommer til at følge de ti forskningsprojekter, og resultaterne vil være med til at give os et endnu mere viden om arbejdsmiljøudfordringer og forebyggelse.

Ansøgningerne er prioriteret efter fondens strategi. Projekterne bidrager derfor til forskning, der understøtter viden på områder, hvor et arbejdsmiljøproblem er meget udbredt, meget alvorlige, og/eller hvor der er stort potentiale (både menneskeligt og økonomisk). Det kan også være forskning, der udfylder et væsentligt videnshul, eller forskning, som direkte eller indirekte kan understøtte arbejdet med at nå de nationale arbejdsmiljømål. 

Kontakt

Pressevagt

51232830