Spring over hovedmenu

NYHED / 24-01-2024

Beskæftigelsesministeren besøger Færøerne

De næste par dage er beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen på Færøerne. Her skal hun lære om de færøske forhold på beskæftigelsesområdet og styrke relationerne til Færøerne.

Høj beskæftigelse, lav ledighed og øget brug af udenlandsk arbejdskraft. Det lyder som status på det danske arbejdsmarked, men det er situationen på Færøerne. 

Beskæftigelsesministeren besøger Færøerne for at høre, hvordan man tackler udfordringerne i den del af Rigsfællesskabet. 

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Færøerne står over for nogle af de samme udfordringer og muligheder på arbejdsmarkedet som os i Danmark. Derfor bliver det interessant at få et nærmere indblik i, hvordan de griber tingene an, og om der er nogle greb, som vi kan lade os inspirere af.

Erhvervsfrekvensen på Færøerne er den højeste i Europa. De er blandt andet gode til at få de unge og seniorer i beskæftigelse. Færøerne har til sammenligning med Danmark, Island og EU en betydelig større erhvervsfrekvens, når der ses på aldersgrupperne 15-24 år og 65-74 år. 

For lidt over to år siden indgik landsstyret en aftale med Udlændinge- og Integrationsministeriet om en Fast track-ordning. Den har gjort det lettere at få arbejdskraft fra tredjelande, og det har især hjulpet områder som hotel- og restaurationsbranchen. 

Kontakt

Pressevagt

51232830