Spring over hovedmenu

NYHED / 08-04-2024

Uge 15 i Folketinget

Efterlønspræmie, folkepension og sociale ydelser under afsoning er i denne uge sat på dagsordenen, når beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen skal i Folketinget.

Onsdag den 10. april 2024 skal beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen besvare to mundtlige §20-spørgsmål. Det drejer sig om:

  • S 777 om at nogle lønmodtagere mister en del af efterlønspræmien, fordi de under coronakrisen var sendt på arbejdsfordeling
  • S 780 om at hæve folkepensionen på grund af inflationen og manglende regulering for afskaffelse af store bededag

Dagen efter, torsdag den 11. april, skal beskæftigelsesministeren deltage i 1. behandling af beslutningsforslaget B 154. Forslaget handler om at stoppe for udbetaling af sociale ydelser under afsoning af en foranstaltningsdom eller varetægtsfængsling i retspsykiatrien, som det allerede gælder for personer, der afsoner en fængselsdom eller varetægtsfængsling. 

§ 20-spørgsmål S 777 om efterlønspræmie

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen er blevet bedt om at besvare følgende:

Hvad mener ministeren om, at nogle lønmodtagere mister en del af efterlønspræmien, fordi de blev sendt i midlertidig arbejdsfordeling grundet coronakrisen, og at der ikke blev lavet undtagelser til opgørelsesmetoden af den skattefri præmie, når en lang række andre regler i dagpengesystemet var sat på pause under coronanedlukningerne?

Spørgsmålet er stillet af Karsten Hønge (SF)

Læs mere om spørgsmålet på Folketingets hjemmeside

§ 20-spørgsmål S 780 om folkepension

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen er blevet bedt om at besvare følgende:

Hvilke planer har ministeren for at hæve folkepensionen, således at pensionister kompenseres for det tab af indtægt, de har måttet lide som følge af inflationen og regeringens manglende regulering af folkepensionen i forbindelse med den ulovlige afvikling af store bededag?

Spørgsmålet er stillet af Peter Kofod (DF)

Læs mere om spørgsmålet på Folketingets hjemmeside

Beslutningsforslag B 154 om ophør af sociale ydelser under afsoning

Med beslutningsforslaget pålægges regeringen inden udgangen af 2024 at fremsætte et lovforslag, som sidestiller en foranstaltningsdom og en varetægtsfængsling i retspsykiatrien med afsoning af en fængselsdom eller varetægtsfængsling, så personer der afsoner en foranstaltningsdom eller varetægtsfængsling i retspsykiatrien ikke kan modtage sociale ydelser under afsoning.

Beslutningsforslaget er fremsat af Betina Kastbjerg (DD), Jens Henrik Thulesen Dahl (DD), Dennis Flydtkjær (DD), Susie Jessen (DD), Charlotte Munch (DD), Peter Skaarup (DD) og Inger Støjberg (DD).

Læs mere om beslutningsforslaget på Folketingets hjemmeside

Kontakt

Pressevagt

51232830