Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 15-01-2011

Ikke muligt at fyre – og hyre med tilskud

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg lancerer i dag en pakke med konkrete tiltag, der skal beskytte arbejdsløse mod dårlige aktive tilbud.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg lancerer i dag en pakke med konkrete tiltag, der skal beskytte arbejdsløse mod dårlige aktive tilbud.
 
”Den bedste aktive hjælp, vi kan give ledige, er ude på landets arbejdspladser. Derfor skal vi hele tiden se reglerne for virksomhedspraktik og løntilskud efter i sømmene og sikre, at de virker bedst muligt til gavn for arbejdsløse”, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Pakken indeholder tre initiativer:

  • Ledige skal ikke i virksomhedspraktik eller ansættes i løntilskud i den virksomhed, de senest har været ansat i. Der lukkes nu for, at ledige får tilbud på virksomheder, de senest er afskediget fra.
  • Det skal nu ikke være muligt for offentlige virksomheder at have flere ansatte med tilskud end ordinært ansatte. Private virksomheder er i dag underlagt et rimelighedskrav om, at der mindst skal være fem ordinært ansatte pr. person i virksomhedspraktik eller løntilskud. Fremover kan hverken offentlige eller private virksomheder fravige rimelighedskravet
  • Når en medarbejderrepræsentant fra arbejdspladsen skal godkende en anden afgrænsning af virksomheden i forbindelse med virksomhedspraktik eller løntilskudsansættelse, skal han eller hun have sin daglige gang på stedet. Det gælder for eksempel i kommuner og store virksomheder, der har mange afdelinger. Medarbejderrepræsentanten skal kende de konkrete arbejdsforhold, så risikoen for misbrug af ordningerne minimeres.

Formålet med aktive tilbud på private og offentlige arbejdspladser er at motivere, oplære og genoptræne den enkelte ledige, så han eller hun står bedre rustet til at komme i job igen.

”Enhver kan sige sig selv, at det ikke giver mening at opkvalificere en ledig i et job, han netop har mistet. Selvom det her ikke sker ret tit, så skærper jeg nu reglerne, så det slet ikke kan lade sig gøre at bøje dem”, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Kontakt

Pressevagt

51232830