Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 27-01-2011

Inger Støjbergs kommentarer til ledighedstallet for december 2010

Både bruttoledigheden og nettoledigheden har været stort set uændret fra november til december 2010, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Både bruttoledigheden og nettoledigheden har været stort set uændret fra november til december 2010, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Nettoledigheden faldt med 200 personer, så ledigheden i december er 113.000 personer. Det svarer til 4,1 procent af arbejdsstyrken.

Bruttoledigheden faldt også med 200 personer. Bruttoledigheden ligger nu på 167.100 personer.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg udtaler:

- Jeg glæder mig over, at vi endnu en måned oplever en stort set uændret arbejdsløshed. I hele efteråret ventede vi, at arbejdsløshedskurven ville stige. Nu har vi fået tallene for december, og de viser, at det går bedre på arbejdsmarkedet end ventet.

- Skruer vi tiden et år tilbage, forventede vi, at bruttoledigheden set over hele 2010 ville ligge på 195.000 personer. Det blev heldigvis ikke til virkelighed. I stedet blev bruttoledigheden cirka 165.000 personer. Altså 30.000 personer lavere end ventet.

- Selvom arbejdsløshedstallene bliver ved med at overraske positivt, må vi endnu væbne os med tålmodighed. Regeringens egen prognose viser, at arbejdsløsheden først topper i løbet af de kommende måneder, siger Inger Støjberg.

Kontakt

Pressevagt

51232830