Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 25-01-2011

Solidarisk seniorførtidspension til alle nedslidte

Regeringen har i dag fremlagt sit udspil til en tilbagetrækningsreform. Regeringen vil indføre en seniorførtidspension, der sikrer hurtigere og enklere adgang til førtidspension for dem, der har behov og er mindre end fem år fra folkepensionsalderen. Det samme skal gælde for adgangen til fleksjob.

Regeringen har i dag fremlagt sit udspil til en tilbagetrækningsreform. Regeringen vil indføre en seniorførtidspension, der sikrer hurtigere og enklere adgang til førtidspension for dem, der har behov og er mindre end fem år fra folkepensionsalderen. Det samme skal gælde for adgangen til fleksjob.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg udtaler:

- Regeringen har i dag fremlagt en konkret tilbagetrækningsreform. Reformen sikrer, at der også fremover vil være hænder nok til at pleje de syge, tage sig af de ældre og undervise børnene. Samtidig betyder reformen, at virksomhederne kan få de folk, de skal bruge for at skabe den vækst, vi som samfund skal leve af i fremtiden.

- Jeg er meget tilfreds med, at der indføres en smidig og solidarisk seniorførtidspension, for alle nedslidte, der er tæt på pensionsalderen. Den er solidarisk, fordi den omfatter alle – og ikke kun dem, der er medlem af en a-kasse og betaler efterlønsbidrag. Og så er den smidig, fordi alle får svar i løbet af et halvt år. Så for de mange, der i dag ikke er med i efterlønsordningen, er der altså tale om en klar forbedring.

Regeringen foreslår med udspillet også, at efterlønnen afskaffes helt for alle, som ved udgangen af 2010 er under 45 år. Desuden fremrykkes dele af Velfærdsaftalen, så efterløns- og pensionsalderen sættes op fem år tidligere end aftalt i Velfærdsaftalen. Det betyder, at efterlønnen ændres for personer mellem 45 og til og med 56 år, så ændringerne er størst for de yngste og mindst for de ældste. Og for alle på 57 år eller derover, og personer, der allerede er gået på efterløn, bliver der ikke ændret noget.

På Beskæftigelsesministeriets hjemmeside kan du læse nærmere om reformen. Her kan du også se, hvad reformen kommer til at betyde for dig.

Kontakt

Pressevagt

51232830