Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE /

Støjberg: Kravene til arbejdsmiljøcertificerede virksomheder er i orden

Kravene til arbejdsmiljøcertificerede virksomheder giver tilstrækkelig sikkerhed for, at de certificerede virksomheder arbejder seriøst med deres arbejdsmiljø. Derfor er der ikke behov for at ændre reglerne.

Kravene til arbejdsmiljøcertificerede virksomheder giver tilstrækkelig sikkerhed for, at de certificerede virksomheder arbejder seriøst med deres arbejdsmiljø. Derfor er der ikke behov for at ændre reglerne. Det understregede beskæftigelsesminister Inger Støjberg på et samråd i Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg i dag:

- Vi må erkende, at der kan ske arbejdsulykker på selv de bedste virksomheder. Et arbejdsmiljøcertifikat kan derfor aldrig være en garanti for, at der ikke kan opstå problemer på en virksomhed. Et certifikat kan derimod sikre, at virksomhederne har nogle gode redskaber til at arbejde målrettet med deres arbejdsmiljø.

- Det kræver en stor indsats fra en virksomhed at blive arbejdsmiljøcertificeret og at leve op til de løbende krav. Virksomheden skal have og følge et ledelsessystem, der understøtter og dokumenterer virksomhedens arbejdsmiljøindsats. Udover at overholde arbejdsmiljøloven, som alle virksomheder jo skal, skal en certificeret virksomhed fx også have en arbejdsmiljøpolitik.

- Og der er altså også god kontrol med ordningen. Virksomhederne bliver løbende kontrolleret af certificeringsorganer, som igen kontrolleres af akkrediterende organer, typisk DANAK. Jeg har tillid til, at de organer løfter deres opgaver på betryggende vis.

- Regeringen vil gerne anerkende virksomheder, der gør en ekstra indsats for arbejdsmiljøet. Derfor er jeg glad for, at vi har en velfungerende certificeringsordning, der imødekommer virksomheder, der nationalt og internationalt arbejder seriøst med arbejdsmiljøet, slutter Inger Støjberg.

Kontakt

Pressevagt

51232830