Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE /

Helbredsundersøgelse af medarbejdere på LM Wind Power

Nuværende og tidligere medarbejdere på LM Wind Power, som har en mistanke om, at de er blevet syge af at arbejde med stoffet styren i virksomhedens produktion, bør få deres sag anmeldt til og behandlet i Arbejdsskadestyrelsen hurtigst muligt.

Nuværende og tidligere medarbejdere på LM Wind Power, som har en mistanke om, at de er blevet syge af at arbejde med stoffet styren i virksomhedens produktion, bør få deres sag anmeldt til og behandlet i Arbejdsskadestyrelsen hurtigst muligt.

Derfor kontakter beskæftigelsesminister Inger Støjberg nu virksomheden og de relevante faglige organisationer, blandt andre LO og Kristelig Fagbevægelse, for at sikre, at arbejdsskader fra LM Wind Power bliver anmeldt til Arbejdsskadestyrelsen. Samtidig har ministeren bedt Arbejdsskadestyrelsen om at etablere en taskforce, som skal behandle de anmeldte skader fra LM Wind Power.

- Det ligger mig meget på sinde, at alle, som er blevet syge af at arbejde med styren på LM Wind Power, bliver grundigt undersøgt og får den arbejdsskadeerstatning, som de har krav på. Det sikrer vi nu, og samtidig får vi et mere klart billede af, om der hos medarbejderne er en overhyppighed af de sygdomme, som kan forbindes med styren, siger Inger Støjberg.
 
Ministerens initiativ kommer på baggrund af en række historier i medierne om arbejdsmiljøforholdene på LM Wind Power i forbindelse med arbejdet med styren. Artiklerne har skabt stor utryghed om, hvorvidt nuværende og tidligere medarbejdere ved LM Wind Power har pådraget sig skader ved at arbejde med opløsningsmidlet.

- Jeg forstår godt, hvis nuværende og tidligere ansatte på LM Wind Power er bekymrede for, om de er blevet syge af arbejdet med styren efter de beskrivelser af arbejdsmiljøforholdene, der har været fremme i pressen. Derfor opfordrer jeg alle, som har en mistanke om, at de er blevet syge af arbejdet med styren, til at anmelde det til Arbejdsskadestyrelsen, siger Inger Støjberg.

Kontakt

Pressevagt

51232830