Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 25-02-2011

Støjberg tjekker aktive tilbud på virksomheder

Der er forskel på, hvor meget de enkelte kommuner bruger virksomhedsrettet aktivering. Det viser en ny analyse fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. Selvom brugen af aktive tilbud på landets virksomheder er fordoblet over de seneste to år, er der forskel på omfanget af virksomhedsrettede tilbud i de enkelte kommuner.

Der er forskel på, hvor meget de enkelte kommuner bruger virksomhedsrettet aktivering. Det viser en ny analyse fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. Selvom brugen af aktive tilbud på landets virksomheder er fordoblet over de seneste to år, er der forskel på omfanget af virksomhedsrettede tilbud i de enkelte kommuner.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg besøger mandag den 28. februar Holstebro og Viborg Kommune for at høre mere om samarbejdet mellem jobcentre og virksomheder.

Beskæftigelsesministeren tjekker aktive tilbud på virksomhederne Rødkærsbro Mejeri og møbelproducenten Actona Company A/S.

- Vi ved, at et tilbud på en virksomhed er en effektiv vej tilbage i job. Også for ledige, der har været længe væk fra arbejdsmarkedet og måske også tumler med andre problemer end arbejdsløshed. Jeg glæder mig til at høre om de erfaringer, som Rødkærsbro Mejeri og Actona har gjort sig, for jeg tror, de har fat i noget, som virker, og som andre kan lære noget af, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Rødkærsbro Mejeri gør en indsats for at integrere ufaglærte unge, handicappede og ledige med andre udfordringer end arbejdsløshed på arbejdsmarkedet. Actona Company har et virksomhedscenter, hvor ledige i tilbud kan få både støtte og hjælp til at udføre arbejdsopgaver.

- Vi har indført et nyt refusionssystem, som understøtter, at kommunerne i endnu højere grad hjælper ledige ud på virksomhederne. Vi ser lige nu, at langt flere arbejdsløse får tilbud på virksomhederne, men der er stadig et potentiale for at styrke indsatsen i nogle kommuner, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Beskæftigelsesministeren besøger Arla Foods Amba Rødkærsbro Mejeri, Århusvej 15, 8840 i Rødkærsbro den 28. februar kl. 10 til 11:30 og Actona Company A/S, Smedegaardvej 6 i Tvis, 7500 Holstebro den 28. februar 2010 kl. 12:45 til 14:15.

Ved møderne deltager desuden borgmestrene fra Holstebro og Viborg og formændene for Beskæftigelsesudvalget, jobcentercheferne og andre repræsentanter for jobcentrene, repræsentanter fra andre virksomheder, et antal repræsentanter for De Lokale og Det regionale Beskæftigelsesråd m.v.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg skal senere mødes med formanden for Kommunernes Landsforening, Jan Trøjborg, for at drøfte beskæftigelsesindsatsen i kommunerne. Det foregår i Horsens den 28. marts.

Kontakt

Pressevagt

51232830