Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 03-03-2011

Inger Støjbergs kommentarer til ledighedstallet for januar 2011

Bruttoledigheden steg med 600 personer fra december 2010 til januar 2011, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Til gengæld faldt bruttoledigheden måneden forinden. Dermed har der gennem de seneste måneder været en tendens til, at bruttoledigheden har været stort set uændret. Bruttoledigheden ligger nu på 167.900 personer. Det svarer til 6,1 procent.

Bruttoledigheden steg med 600 personer fra december 2010 til januar 2011, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Til gengæld faldt bruttoledigheden måneden forinden. Dermed har der gennem de seneste måneder været en tendens til, at bruttoledigheden har været stort set uændret. Bruttoledigheden ligger nu på 167.900 personer. Det svarer til 6,1 procent.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg udtaler:

- For fjerde måned i træk er arbejdsløsheden stort set uændret. Det er endnu et positivt tegn på, at vi er på vej ud af krisen. Regeringen forventer også, at ledigheden vil begynde at vende her i starten af 2011.

- I takt med at konjunkturerne bliver bedre, er det afgørende, at det udnyttes til at arbejdsløse kommer hurtigst muligt i job. Jeg glæder mig derfor over, at der nu er ved at komme godt gang i den virksomhedsrettede aktivering. Vi ved, at et tilbud på en virksomhed er en effektiv vej tilbage i job, siger Inger Støjberg.

Kontakt

Pressevagt

51232830