Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 08-03-2011

Redegørelse om LM Wind Power bekræfter problemer med arbejdsmiljøet og rejser nye spørgsmål

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har i dag modtaget en redegørelse fra Arbejdstilsynet og Arbejdsskadestyrelsen om arbejdet med opløsningsmidlet styren på LM Wind Power i perioden 2000-2010. Ministeren har sendt redegørelsen videre til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har i dag modtaget en redegørelse fra Arbejdstilsynet og Arbejdsskadestyrelsen om arbejdet med opløsningsmidlet styren på LM Wind Power i perioden 2000-2010. Ministeren har sendt redegørelsen videre til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg.

- Redegørelsen bekræfter, at LM Wind Power har haft alvorlige og tilbagevendende problemer med arbejdsmiljøet. Jeg synes, at virksomheden burde have taget ved lære, når Arbejdstilsynet har påpeget den samme type problemer år efter år, siger Inger Støjberg.

- Samtidig rejser redegørelsen en række spørgsmål til Arbejdstilsynets indsats. En indsats, som skal være i orden. Er der fx en rimelig sammenhæng mellem opfølgningen fra Arbejdstilsynets tilsynsførende og alvoren i de problemer med arbejdsmiljøet, de har påpeget? Og har myndighederne fulgt tilstrækkeligt op på de mange påbud, de har givet år efter år? 

- Det er nogle af de spørgsmål, som jeg nu har bedt Arbejdstilsynet og Arbejdsskadestyrelsen svare på. Jeg har brug for svarene for at kunne vurdere, om Arbejdstilsynet har reageret godt nok, og for at minimere risikoen for, at vi ser tilsvarende sager i fremtiden, siger Inger Støjberg.

- Jeg vil fortsat opfordre alle, som har en mistanke om, at de er blevet syge af arbejdet med styren, til at anmelde det til Arbejdsskadestyrelsen, siger Inger Støjberg. 

Redegørelsen, som i dag er sendt til Arbejdsmarkedsudvalget, vil snarest blive fulgt op af en redegørelse for perioden 1995-1999 og senere af en redegørelse for perioden 1978-1994. Det skyldes, at tilsynsdokumenter fra før 2000 skal rekvireres hos Landsarkiverne.

Inger Støjberg tog sidst i februar initiativ til et samarbejde med virksomheden og de relevante faglige organisationer for at sikre, at arbejdsskader fra LM Wind Power bliver anmeldt til Arbejdsskadestyrelsen. Samtidig bad ministeren Arbejdsskadestyrelsen etablere en taskforce, som skal behandle de anmeldte skader.

Kontakt

Pressevagt

51232830