Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 27-04-2011

Hjælp til de masseafskedigede hos Nokia

Beskæftigelsesministeren ser med alvor på masseafskedigelsen på Nokia. Derfor vil Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland sammen med Jobcenter København hurtigst muligt mødes med Nokia. Beskæftigelsesmyndighederne vil her orientere om den hjælp og støtte, de kan give, for at medarbejderne kan komme videre i nyt arbejde.

Beskæftigelsesministeren ser med alvor på masseafskedigelsen på Nokia. Derfor vil Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland sammen med Jobcenter København hurtigst muligt mødes med Nokia. Beskæftigelsesmyndighederne vil her orientere om den hjælp og støtte, de kan give, for at medarbejderne kan komme videre i nyt arbejde.

- På beskæftigelsesområdet har vi mulighed for at hjælpe til med en tidlig indsats for de varslede. Og man kan sætte ind i samarbejde med virksomheden, mens medarbejderne stadig er ansat. Det forbedrer mulighederne for at komme i job så hurtigt som muligt, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

De varslede medarbejdere i Nokia kan få støtte fra varslingspuljen til jobsøgningskurser i op til 2 uger og tilskud til opkvalificering i op til 8 uger i opsigelsesperioden.

- Det er desværre ikke altid, at man kan få job inden for samme branche, og derfor er det vigtigt, at jobcenteret kan sætte ind med efteruddannelse eller anden opkvalificering, hvis man helt skal skifte spor, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Den ordinære varslingspulje kan anvendes til aktiviteter for de afskedigede i opsigelsesperioden, og den supplerende varslingspulje til aktiviteter for de afskedigede umiddelbart efter fratrædelse.

Kontakt

Pressevagt

51232830