Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 05-04-2011

Ny pakke hjælper unge i uddannelse og job

Unge skal have lettere ved at få foden inden for på arbejdsmarkedet. Derfor afsætter regeringen nu yderligere 178 mio. kr. til indsatsen mod ungdomsarbejdsløshed. Det sker i et fælles udspil fra Beskæftigelsesministeriet, Undervisningsministeriet og Videnskabsministeriet.

Unge skal have lettere ved at få foden inden for på arbejdsmarkedet. Derfor afsætter regeringen nu yderligere 178 mio. kr. til indsatsen mod ungdomsarbejdsløshed. Det sker i et fælles udspil fra Beskæftigelsesministeriet, Undervisningsministeriet og Videnskabsministeriet.

Initiativerne omfatter blandt andet tættere kontakt mellem jobcentret og ledige unge, udvidet mulighed for virksomhedspraktik og nye isbryderinitiativer for unge ledige akademikere.

- I regeringen har vi som mål, at så mange som muligt skal have et liv med uddannelse og job. Vi ser, at unge har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, når tiderne er trange. Det risikerer at sætte spor resten af arbejdslivet, og derfor skal vi især give unge en hjælpende hånd.

- Manglende læse-, skrive- eller regnefærdigheder kan ofte være en barriere for at komme i uddannelse eller job. Derfor giver vi nu 3.500 unge et kursus, så de kan styrke deres færdigheder. Vi giver samtidig ledige under 30 år mulighed for at komme i virksomhedspraktik i op til tre måneder, så de kan få den erhvervserfaring, vi ved, er så vigtig, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Nyuddannede akademikere har særligt svært ved at få job i små og mellemstore virksomheder. Derfor udvides videnpilotordningen, som giver små virksomheder tilskud, hvis de vil ansætte en akademiker til en konkret udviklingsopgave.

- Det er spild af menneskelige ressourcer, at unge nyuddannede akademikere ikke får brugt deres uddannelse. Samtidig ved vi, at mange små virksomheder er tilbageholdende med at ansætte akademikere på trods af, at de bidrager til at skabe vækst og øge produktiviteten. Videnpilotordningen har været en succes, og derfor styrker vi nu ordningen yderligere, så vi kan få endnu flere akademikere ud i små og mellemstore virksomheder, siger videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen.

Regeringen har stort fokus på at sikre unge fodfæste på arbejdsmarkedet. Derfor har regeringen tidligere iværksat initiativer for knap ½ mia. kr. for unge. De nye initiativer styrker indsatsen yderligere.

Kontakt

Pressevagt

51232830