Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 20-04-2011

Penge fra varslingspulje til fyrede fra hospitalsenheden Vest i Holstebro

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har den 19. april givet dispensation til at fravige grænsen for, hvor mange afskedigelser der skal til for at få penge fra regeringens varslingspulje. Pengene går til fyrede medarbejdere fra hospitalsenheden Vest i Holstebro, som for nylig har varslet afskedigelse af 95 personer.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har den 19. april givet dispensation til at fravige grænsen for, hvor mange afskedigelser der skal til for at få penge fra regeringens varslingspulje. Pengene går til fyrede medarbejdere fra hospitalsenheden Vest i Holstebro, som for nylig har varslet afskedigelse af 95 personer.

Varslingspuljen giver jobcentrene mulighed for at hjælpe afskedigede medarbejdere, allerede mens de er i opsigelsesperioden. Jobcenteret kan tilbyde de fyrede medarbejdere individuel kompetenceafklaring, jobsøgningsforløb eller relevante kurser.

Når man sætter ind med en tidlig indsats, forbedrer man medarbejdernes muligheder for at komme i job hurtigst muligt.

- Når man afskediger så mange mennesker på en gang, er det altid noget, der kan mærkes i lokalsamfundet. Og det er svært for den enkelte, der mister sit arbejde. Det er ikke altid, at man kan få job inden for samme branche, og derfor er det vigtigt, at det lokale jobcenter kan sætte tidligt ind med efteruddannelse eller anden opkvalificering, så de fyrede hurtigt kan få et andet arbejde, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Regeringen har afsat pengene i varslingspuljen til at hjælpe personer, der bliver fyret som følge af finanskrisen. Beskæftigelsesministeren kan give dispensation fra grænserne i varslingsloven, når et stort antal medarbejdere bliver opsagt, og udsigterne til at opnå anden beskæftigelse på det lokale arbejdsmarked er begrænsede.

Kontakt

Pressevagt

51232830