Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 16-04-2011

Penge fra varslingspulje til fyrede Lindø-ansatte

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har den 15. april givet dispensation til at fravige grænsen for, hvor mange afskedigelser der skal til for at få penge fra regeringens varslingspulje. Det sker efter, at Lindø-værftet i Odense har afskediget yderligere 110 medarbejdere. Det blev i 2009 offentliggjort, at Lindø-værftet skal lukke i begyndelsen af 2012.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har den 15. april givet dispensation til at fravige grænsen for, hvor mange afskedigelser der skal til for at få penge fra regeringens varslingspulje. Det sker efter, at Lindø-værftet i Odense har afskediget yderligere 110 medarbejdere. Det blev i 2009 offentliggjort, at Lindø-værftet skal lukke i begyndelsen af 2012.

Varslingspuljen giver jobcentrene mulighed for at hjælpe afskedigede medarbejdere, allerede mens de er i opsigelsesperioden. Jobcenteret kan tilbyde de fyrede medarbejdere individuel kompetenceafklaring, jobsøgningsforløb eller relevante kurser som for eksempel kurser i lagerstyring, svejsning eller kørekort til lastbiler med anhænger.

Når man sætter ind med en tidlig indsats, forbedrer man medarbejdernes muligheder for at komme i job hurtigst muligt.

- Når man afskediger så mange mennesker på en gang, er det altid noget, der kan mærkes i lokalsamfundet. Og det er barskt for den enkelte, der mister sit arbejde. Derfor er det vigtigt, at vi giver de lokale jobcentre mulighed for at sætte tidligt ind og hjælpe de fyrede tilbage i arbejde, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Regeringen har afsat pengene i varslingspuljen til at hjælpe personer, der bliver fyret som følge af finanskrisen. Beskæftigelsesministeren kan give dispensation fra grænserne i varslingsloven, når et stort antal medarbejdere bliver opsagt, og udsigterne til at opnå anden beskæftigelse på det lokale arbejdsmarked er begrænsede.

Kontakt

Pressevagt

51232830