Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 07-04-2011

Støjberg: Religiøse normer er uden betydning for borgernes ret til sociale ydelser

Beskæftigelsesministeren har i et samråd i dag svaret på, om det er acceptabelt, at kommunerne lader udtalelser fra religiøse ledere indgå i undervisningen i afsløring af socialt bedrageri og som baggrund, når kommunerne træffer afgørelser i sociale sager.

Beskæftigelsesministeren har i et samråd i dag svaret på, om det er acceptabelt, at kommunerne lader udtalelser fra religiøse ledere indgå i undervisningen i afsløring af socialt bedrageri og som baggrund, når kommunerne træffer afgørelser i sociale sager.

- Alle borgere skal have behandlet deres sag efter de lovregler, der gælder her i landet. Derfor er generelle udtalelser om fx religiøse normer eller tilhørsforhold uden betydning for borgernes ret til sociale ydelser. Det slog beskæftigelsesminister Inger Støjberg fast på et samråd i dag med Folketingets Socialudvalg.

- Socialt bedrageri er uacceptabelt, og der er grund til at have fokus på at bekæmpe svindel med vores skattepenge. Der kan indgå mange forskellige oplysninger, når det vurderes, om en person har ret til sociale ydelser. Men det afgørende er, at beslutningen skal hvile på dansk lovgivning, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg sagde også på samrådet, at kommunernes afgørelser om ret til sociale ydelser kan påklages til de sociale nævn.

Kontakt

Pressevagt

51232830