Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 27-05-2011

Inger Støjbergs kommentarer til ledighedstallet for april 2011

- Jeg glæder mig over, at arbejdsløsheden falder. Nu ser det ud til, at vi har fået knækket arbejdsløshedskurven, og endda på et noget lavere niveau end frygtet, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Nettoledigheden faldt med 4.100 personer, og bruttoledigheden faldt med 2.900 personer fra marts til april 2011, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Nettoledigheden ligger nu 102.800 personer. Det svarer til 3,8 procent. Bruttoledigheden ligger på 157.500 personer, og det svarer til 5,8 procent.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg udtaler:

- Jeg glæder mig over, at arbejdsløsheden falder. Nu ser det ud til, at vi har fået knækket arbejdsløshedskurven, og endda på et noget lavere niveau end frygtet.

- Danmark er kommet gennem krisen. Nu handler det om at se fremad og få skabt vækst i det danske samfund. Men vækst forudsætter, at danske arbejdspladser kan få de medarbejdere, de har brug for. Ser vi bare få år frem i tiden, kommer vi til at mangle arbejdskraft. Derfor er det nødvendigt med reformer, der sikrer et større arbejdsudbud. Tilbagetrækningsreformen er en helt afgørende reform, hvis danske virksomheder skal holde gang i hjulene og skabe råd til fremtidens velfærd, siger Inger Støjberg.   

Kontakt

Pressevagt

51232830