Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 03-05-2011

Inger Støjbergs kommentarer til ledighedstallet for marts 2011

Bruttoledigheden er stort set uændret i forhold til sidste måned. I marts 2011 lå bruttoledigheden på 162.400 personer. Det svarer til 5,9 procent.

Bruttoledigheden er stort set uændret i forhold til sidste måned. I marts 2011 lå bruttoledigheden på 162.400 personer. Det svarer til 5,9 procent.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg udtaler:

- Jeg glæder mig over, at arbejdsløsheden stort set ikke er steget i næsten et halvt år. Og heldigvis er der mange positive tendenser lige nu på arbejdsmarkedet. Virksomheder inden for byggeriet, service og industrien forventer at ansætte flere medarbejdere de kommende måneder. Danskerne er også optimistiske. De forventer, at arbejdsløsheden falder, når de ser frem i tiden. Jeg hæfter mig også ved, at vi har den næstlaveste langtidsledighed i EU.

- Meget tyder også på, at både arbejdsløsheden og langtidsledigheden har toppet. Det glæder mig særligt, at langtidsledigheden ser ud til at vende. Vi må ikke risikere at tabe en masse mennesker på gulvet, fordi de i alt for lang tid er på offentlig forsørgelse. Vores massive kriseindsats for at undgå at mennesker hænger fast i arbejdsløshed har virket, siger Inger Støjberg.

Kontakt

Pressevagt

51232830