Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 03-05-2011

Kampagne skal hjælpe flere personer med handicap i job

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg, formand for Danske Handicaporganisationer (DH) Stig Langvad og formand for Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) Maarten van Engeland tager i dag hul på en stor fælles indsats for at få flere med handicap i job.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg, formand for Danske Handicaporganisationer (DH) Stig Langvad og formand for Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) Maarten van Engeland tager i dag hul på en stor fælles indsats for at få flere med handicap i job.

Flere personer med handicap skal i arbejde, og selv om mange allerede har fundet en plads på arbejdsmarkedet, er ledigheden stadig større end for personer uden handicap. En af grundene er, at der er mange fordomme over for at have en medarbejder eller en kollega med et handicap. Det skal kampagnen ”Søg job – evner i fokus” lave om på.

Der er afsat 10 mio. kr. fra handicappuljen til kampagnen.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg har store forventninger til kampagnen:

- Kampagnen skal rykke ved holdningerne hos både personer med handicap, virksomheder og jobcentre. Alle skal fokusere på ressourcerne hos personer med handicap frem for på de barrierer, som eventuelt gør det svært. For alle har ressourcer, og selv om man har ADHD, kan man godt have en HA- eller HD-uddannelse, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Stig Langvad, Danske Handicaporganisationer, er glad for, at kampagnen tager udgangspunkt i, at det er et fælles ansvar at få personer med handicap i job.

- Jeg er glad for, at vi samarbejder med både jobcentre og virksomheder om kampagnen. Vi vil skabe opmærksomhed om, at mennesker med handicap har ret til at få samme tilbud fra jobcentret, som andre ledige får, så de kan komme i job. Og omvendt har ledige med handicap pligt til at søge job, så de kan blive vurderet på deres evner. Præcis ligesom alle andre ledige, siger Stig Langvad.

Virksomhederne får slet ikke råd til at lade være med at ansætte personer med handicap, fortæller Maarten Van Engeland, formand for VFSA:

- Virksomhederne står snart igen i en situation, hvor vi har brug for alle hænder og hoveder. Vi har hverken økonomisk eller menneskeligt set råd til ikke at give alle en fair chance på arbejdsmarkedet, siger Maarten Van Engeland.

Kampagnen ”Søg job – evner i fokus” handler om at få personer med handicap til at søge job, at få virksomheder til at åbne dørene og at motivere jobcentrene til at hjælpe personer med handicap så effektivt som muligt med at finde job.

Kampagnen bliver synlig for offentligheden gennem annoncer i landsdækkende dagblade, lokalaviser og på internettet. Men det er i høj grad kampagnens konkrete indsatser og arrangementer, der skal sikre handling bag ordene.

Udpluk af initiativer i kampagnen

  • Karrieredage hos virksomheder for personer med handicap

  • Møder for personer med handicap med fokus på jobsøgning

  • Arrangementer, hvor virksomheder kan blive klædt bedre på til at ansætte personer med handicap

  • En hotline, hvor enhver kan stille spørgsmål om, hvordan handicap og job kan kombineres

Kontakt

Pressevagt

51232830