Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 01-07-2011

Medarbejdende ægtefæller slipper for papir og bøvl

Det bliver nu mindre bureaukratisk for medarbejdende ægtefæller at stoppe i virksomheden og få dagpenge eller efterløn. En tro og love-erklæring, som begge ægtefæller skal underskrive, giver den medarbejdende ægtefælle ret til at træde ud af virksomheden.

Det bliver nu mindre bureaukratisk for medarbejdende ægtefæller at stoppe i virksomheden og få dagpenge eller efterløn. En tro og love-erklæring, som begge ægtefæller skal underskrive, giver den medarbejdende ægtefælle ret til at træde ud af virksomheden.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg udtaler:

- Det har længe været et ønske fra de selvstændige, at det skal være nemmere at træde ud af virksomheden. Bøvlede regler må ikke hæmme lysten til at drive selvstændig virksomhed. Derfor erstatter vi en masse papirarbejde og kontrol med en tro og love-erklæring. Det giver mindre bureaukrati, og samtidig sender vi et signal om tillid frem for mistillid, siger Inger Støjberg.

Den nye tro og love-erklæring udspringer af afbureaukratiseringsaftalen, som regeringen indgik i maj måned med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal Alliance og Kristendemokraterne.

Aftalen indeholder i alt 44 initiativer, der skal fjerne bureaukrati i beskæftigelsesindsatsen. For selvstændige betyder aftalen blandt andet, at det bliver nemmere for medarbejdende ægtefæller at træde ud af virksomheden og få dagpenge eller efterløn, og at mulighederne for at modtage sygedagpenge bliver forbedret.

Den nye tro og love-erklæring træder i kraft den 1. juli 2011. Ordningen bliver evalueret inden tre år, og hvis evalueringen peger på uhensigtsmæssigheder, tager forligskredsen stilling til, om ordningen skal justeres eller afskaffes.

Kontakt

Pressevagt

51232830