Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 27-10-2011

Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstallet for september 2011

Bruttoledigheden faldt med 1.400 personer fra august til september 2011. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Bruttoledigheden faldt med 1.400 personer fra august til september 2011. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Bruttoledigheden ligger nu på 163.300 personer, og det svarer til 6,2 procent. Nettoledigheden har været stort set uændret.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen udtaler:

- Arbejdsløsheden ligger nu på 163.300 personer. Krisen har været hård og langstrakt for mange mennesker. 175.000 private job er forsvundet under krisen. Derfor er rigtig mange mennesker bekymrede for deres fremtid. Bekymrede for, at der ikke kommer nye job. Og bekymrede for, at de mister deres kompetencer, mens de venter på et job.

- Regeringens største udfordring er at skabe nye arbejdspladser og samtidig løfte danskernes kompetencer, så de kan varetage jobbene, vi får skabt. Det er så vigtigt, at flere ufaglærte får en faglært uddannelse. Og at flere faglærte tager en længere uddannelse. Uddannelsesløftet er afgørende, hvis vi for alvor skal rykke mennesker væk fra arbejdsløshedskøen og ind på arbejdsmarkedet.

- Vi vil styrke arbejdsløses kompetencer. Det skal ske ved at reformere aktiveringssystemet. Når vi får skabt nye job, er det afgørende, at arbejdsløse kan det, som arbejdsgiverne efterlyser. Unge skal ikke være på kontanthjælp. De skal i gang med en uddannelse. Arbejdsløse skal ikke udsættes for meningsløs aktivering. De skal have muligheder for at styrke deres kompetencer gennem uddannelse.

- Nye arbejdspladser skaber ikke sig selv. Det danske arbejdsmarked har brug for en vitaminindsprøjtning, så de tabte job kan erstattes af nye. Derfor vil vi kickstarte dansk økonomi ved at fremrykke offentlige investeringer til 10 milliarder kroner. Det er nu, vi skal renovere skoler og veje, så vi kan skabe nye job i private virksomheder og få arbejdsløse i job igen.

Kontakt

Pressevagt

51232830