Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 08-12-2011

Mette Frederiksen ønsker en bedre løsning for balkansoldater med psykiske mén

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil have en bedre løsning for de balkansoldater, der har været udstationeret i 1990’erne og har svært ved at få arbejdsskadeerstatning for deres psykiske mén. Det slog hun fast, da hun i dag var i samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil have en bedre løsning for de balkansoldater, der har været udstationeret i 1990’erne og har svært ved at få arbejdsskadeerstatning for deres psykiske mén. Det slog hun fast, da hun i dag var i samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

Der har i den seneste tid været eksempler fremme, hvor udsendte balkansoldater har fået afslag på arbejdsskadeerstatning, fordi man ikke i tilstrækkelig grad har kunnet dokumentere, at deres psykiske problemer skyldes, at de har været udsendt. Det er blandt andet fordi, at sagerne stammer fra 1990’erne, hvor man ikke skrev nær så meget ned om de hændelser og aktioner, som soldaterne deltog i, som man gør i dag.

”Vi kan ikke være andet bekendt end at tage ordentlig hånd om soldaterne. Derfor vil jeg rejse sagen i regeringen for at finde en holdbar løsning for den gruppe af soldater, der er kommet i klemme i et system. Vi skal tage højde for deres helt særlige og vanskelige forhold,” sagde Mette Frederiksen i forbindelse med samrådet.

Beskæftigelsesministeren lovede udvalget, at hun vil vende tilbage, når regeringen er klar med et bud på en løsning.

Kontakt

Pressevagt

51232830