Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 09-01-2012

Det danske EU-formandskab holder international konference om at være aktiv hele livet

Europa ældes. Det betyder udfordringer og muligheder i alle EU-landene, hvor befolkningerne bliver stadig ældre. For hvordan holder man sig aktiv hele livet?

Europa ældes. Det betyder udfordringer og muligheder i alle EU-landene, hvor befolkningerne bliver stadig ældre. For hvordan holder man sig aktiv hele livet?

Det spørgsmål er i fokus, når det danske EU-formandskab i samarbejde med EU-Kommissionen holder international åbningskonference af det europæiske år for aktiv aldring og solidaritet mellem generationerne 2012. Konferencen finder sted i Bella Center den 18.-19. januar.

De gode svar kommer fra EU-kommissærer, ministre, forskere og praktikere. Deltagerne er arbejdsmarkedets parter, NGO’er, embedsmænd og forskere fra hele EU.

Konferencen er tilrettelagt af Beskæftigelsesministeriet, Social- og Integrationsministeriet og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Programmet indeholder mange aktive indslag som fx film og koret Gangstativerne ud over de mundtlige oplæg.

Se konferenceprogrammet her

Presse 
Konferencen er åben for pressen, men antallet af pladser er begrænset. Så tilmeld dig til lmp@bm.dk senest 12. januar. Du får en bekræftelse senest den 16. januar, hvis du får plads på konferencen.

Får du som journalist plads på konferencen, er du også velkommen til at tage med på en særlig presseudflugt for udenlandske journalister den 19. januar kl. 13. Her går turen går til en Enemærke og Petersen-byggeplads i Brøndby, hvor ældre og unge arbejder sammen i teams, og til Vigerslevhus, som både har en akutplejeenhed med sygepleje døgnet rundt, træning, aktivering og ernæringsterapi og et rehabiliteringscenter med fokus på træning.

Den 18. om formiddagen kan du ved en pressekonference stille spørgsmål til EU-kommissærerne Andor og Dalli samt beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, social- og integrationsminister Karen Hækkerup og minister for sundhed og forebyggelse Astrid Krag.

Kontakt

Pressevagt

51232830