Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 12-01-2012

Hjælp til fyrede fra Vestas

Der er hjælp at hente for de medarbejdere, der i dag mister jobbet på Vestas afdelinger.

Der er hjælp at hente for de medarbejdere, der i dag mister jobbet på Vestas afdelinger.

Vestas kan i samarbejde med den lokale beskæftigelsesregion og jobcentrene lave en ekstraordinær indsats med efteruddannelse og rådgivning, der giver de fyrede medarbejdere bedre muligheder for at komme videre til et nyt job.

- Det er alvorligt for de medarbejdere og deres familie, som bliver ramt, og det giver grund til bekymring for os alle sammen. Der er nogle gode muligheder i beskæftigelsessystemet, hvor midler fra varslingspuljen kan bruges til at hjælpe de varslede videre, og jeg er klar til, at de bliver brugt her. Man kan sætte ind med en tidlig indsats, allerede mens medarbejderen stadig er i opsigelsesperioden. Jo hurtigere, man går i gang, jo bedre er mulighederne for at komme i job igen, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Senest er der afsat ekstra 20 millioner kroner på finansloven til varslingsindsatsen, så der i 2012 i alt er ca. 32 millioner kroner til at hjælpe medarbejdere, der rammes af store fyringsrunder.

Kontakt

Pressevagt

51232830