Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 26-01-2012

Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstallet for december 2011

Bruttoledigheden faldt med 1.100 personer fra november til december 2011. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Bruttoledigheden faldt med 1.100 personer fra november til december 2011. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Bruttoledigheden ligger nu på 160.500 personer, og det svarer til 6,1 procent.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen udtaler:

- Det er selvfølgeligt glædeligt, at ledigheden stadig ikke er steget og arbejdsløsheden dermed er næsten er uændret i hele efteråret. Men det er endnu for tidligt at sige, at udviklingen er vendt. For desværre er lyspunkterne i dansk økonomi fortsat begrænsede, og vi står stadig i en meget alvorlig situation.

- Det er vigtigt, at vi bruger krisen konstruktivt og udnytter ventetiden på at opkvalificere arbejdsløse. Vi skal rykke folk op ad uddannelsesstigen, så de bliver bedre rustet til at kunne varetage fremtidens job. Mit mål som beskæftigelsesminister er at få flest muligt i arbejde via uddannelse. For uddannelse er nøglen til et fast job på arbejdsmarkedet.

- Derudover er det en af regeringens hovedopgaver at sikre, at dansk erhvervsliv har de bedst mulige vilkår. Vi har mistet mange arbejdspladser, og det er fremgang i bl.a. produktionsvirksomhederne, som skal genskabe den høje beskæftigelse fra før den økonomiske krise satte ind.

Kontakt

Pressevagt

51232830