Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 06-01-2012

Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstallet for november 2011

Bruttoledigheden faldt med 600 personer og var hermed stort set uændret fra oktober til november 2011. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Bruttoledigheden faldt med 600 personer og var hermed stort set uændret fra oktober til november 2011. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Bruttoledigheden ligger nu på 163.000 personer, og det svarer til 6,2 procent.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen udtaler:

- Arbejdsløsheden har nærmest ikke ændret sig i løbet af efteråret. Det er bestemt positivt, men desværre er det ikke nødvendigvis udtryk for, at de dårlige tider er overstået. Jeg kan godt forstå den utryghed, som for tiden præger mange danske hjem. Den kommer ikke af ingenting. For krisen i Danmark og ikke mindst resten af verden er langt fra slut. Vi bliver alle nødt til at indstille os på, at krisen også i 2012 kommer til at betyde fyresedler.

- Mit mål som beskæftigelsesminister er at hjælpe de mennesker, der mister deres job. Mit mål er også at hjælpe dansk erhvervsliv, som skal drive væksten og skabe nye job. Vi skal bruge krisen til at opkvalificere folk. Vi skal væk fra at opbevare arbejdsløse på spaghetti kurser og i stedet styrke den enkelte lediges kompetencer. Og vi skal sikre, at virksomhederne kan få dygtige og kvalificerede medarbejdere, når der igen kommer gang i hjulene. Derfor vil 2012 også være et år, hvor regeringen vil gennemføre en gennemgribende reform af hele aktiveringsindsatsen.

- Regeringen er også klar med hjælp til de mennesker, som i en større fyringsrunde mister deres job. På finansloven har vi afsat 20 millioner kroner ekstra til varslingsindsatsen, så vi i 2012 i alt kan bruge ca. 32 millioner kroner til at hjælpe de ramte medarbejdere tilbage i job.

Kontakt

Pressevagt

51232830