Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 01-03-2012

Ledigheden falder svagt

Bruttoledigheden for januar 2012 falder svagt i forhold til december 2011. Der er tale om fald på 900 personer og bruttoledigheden ligger nu på 160.000 personer, hvilket svarer til 6,0 procent.

Bruttoledigheden for januar 2012 falder svagt i forhold til december 2011. Der er tale om fald på 900 personer og bruttoledigheden ligger nu på 160.000 personer, hvilket svarer til 6,0 procent.

Arbejdsløsheden er fortsat et problem for Danmark, og alt for mange mennesker står uden job, mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

- Vi skal have vendt ledighedskurven og for alvor sat gang i væksten igen. Regeringen har taget initiativer til at kickstarte økonomien, og hele 2012 vil stå i reformernes tegn. På beskæftigelsesområdet vil jeg blandt andet fokusere på opkvalificering af arbejdsstyrken og trepartsforhandlinger. Til sammen er det vigtige faktorer, når vi skal bekæmpe arbejdsløsheden, siger Mette Frederiksen.

Også Finansloven for i år er i fuld gang med at blive udmøntet. Den forbedrer mulighederne for opkvalificering på seks-ugers selvvalgte kurser, udvider jobrotationsordningen og øger virksomhedernes tilskud til voksenlærlinge.

- Når vi forbedrer mulighederne for, at arbejdsløse kan bruge tiden på at dygtiggøre sig, bakker vi både op om den arbejdsløse og de danske virksomheder, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Kontakt

Pressevagt

51232830