Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 29-03-2012

Mere jobrotation i kommunerne i 2012

Bruttoledighedstallet for februar viser en stigning i forhold til januar 2012. Bruttoledigheden er nu på 6,2 procent af arbejdsstyrken og er dermed steget med 3000 personer til i alt 164.200 personer.

Tusind ufaglærte og faglærte ledige får nu mulighed for at prøve dem selv og deres færdigheder af på en kommunal arbejdsplads. Det sker, efter at regeringen i dag har indgået en ny aftale med KL om mere jobrotation på de kommunale arbejdspladser.

I aftalen, som KL-formand Jan Trøjborg og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen underskrev i dag, forpligter kommunerne sig til at oprette 40 pct. flere jobrotationspladser i kommunerne til ufaglærte og faglærte i 2012.

”Det er en win-win situation for alle. Som kommunale arbejdsgivere får vi opkvalificeret vores ansatte, samtidig får vi gennem jobrotation kontakt til nogle yngre ledige, som måske en dag kan blive fastansat, når de ældre årgange går på pension. Med denne aftale viser kommunerne at vi påtager os en vores del af ansvaret for at få de unge ledige i gang,”  siger Jan Trøjborg.

Jobrotation er attraktiv for virksomheder, kommuner og de ledige. Jobrotation går ud på, at en arbejdsgiver ansætter en ledig som vikar i virksomheden, mens en medarbejder midlertidigt er i uddannelse.

”Jeg er glad for aftalen, for jobrotation er et virkelig godt instrument til både at styrke kompetencer på arbejdspladsen og at styrke især unge ledige. Jobrotation giver de unge mulighed for at få værdifuld viden og erfaringer fra arbejdspladsen – og det vil give dem bedre forudsætninger, når vi er kommet på den anden side af krisen,” siger Mette Frederiksen.

I aftalen for Finansloven for i år aftalte regeringen og Enhedslisten at styrke brugen af jobrotation med 20 millioner kroner.

Kontakt

Pressevagt

51232830