Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE /

Det danske EU-formandskab sætter fokus på arbejdsløshed blandt unge i Europa på konference i Horsens

Unge er hårdt ramt af krisen, og hele Europa oplever alt for høj arbejdsløshed blandt unge. I enkelte lande er arbejdsløsheden for unge over 50 procent. Hvis ikke der gøres noget, kan det ende med, at en stor del af en generation tabes på gulvet, inden de overhovedet har fået fodfæste på arbejdsmarkedet.

Unge er hårdt ramt af krisen, og hele Europa oplever alt for høj arbejdsløshed blandt unge. I enkelte lande er arbejdsløsheden for unge over 50 procent. Hvis ikke der gøres noget, kan det ende med, at en stor del af en generation tabes på gulvet, inden de overhovedet har fået fodfæste på arbejdsmarkedet.

Derfor stiller det danske formandskab skarpt på udfordringen med stigende arbejdsløshed blandt unge på konferencen ”Ungdom: beskæftigelse og inklusion under krisen”, der afholdes i Forum Horsens den 26.-27. april.

Konferencen følger op på Kommissionens initiativ om “Ungdommens Muligheder”, og der bliver blandt andet sat fokus på følgende udfordringer: Adgang til arbejdsmarkedet, social inklusion samt vedligeholdelsen af kompetencer i krisetider.

Konferencen består af et indledende og et afsluttende plenarmøde samt tre parallelle workshops, der både skal diskutere, hvilke udfordringer der er, samt komme med forslag til at løse disse udfordringer.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen åbner konferencen, og socialminister- og integrationsminister Karen Hækkerup holder den afsluttende tale.

Desuden deltager forskellige ressourcepersoner fra såvel Danmark som det øvrige EU på konferencen. Eksempelvis repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter, forskere og medlemmer af Europaparlamentet.

Kontakt

Pressevagt

51232830