Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 01-06-2012

Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstallet for april 2012

Ledigheden for april har vist et lille fald i forhold til tallet for marts 2012. Bruttoledigheden er faldet med 100 personer til i alt 161.700 personer, og ledigheden er forsat på 6,2 procent af arbejdsstyrken. Siden starten af 2010 har ledigheden ligget nogenlunde stabilt med få udsving.

Ledigheden for april har vist et lille fald i forhold til tallet for marts 2012. Bruttoledigheden er faldet med 100 personer til i alt 161.700 personer, og ledigheden er forsat på 6,2 procent af arbejdsstyrken. Siden starten af 2010 har ledigheden ligget nogenlunde stabilt med få udsving.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- Tallene viser, at ledigheden ikke falder af sig selv. Derfor fortsætter regeringen med at skabe arbejdspladser og sætte gang i væksten. Vi har tabt mange job under krisen, og vi skal for alvor have skabt arbejdspladser igen. Regeringens udspil til en ny skattereform er ambitiøs og vil øge beskæftigelsen både på kort sigt - og med en varig effekt. Der er lagt op til en af de største skattereformer i nyere tid, og reformen vil styrke beskæftigelsen med 7.500 personer allerede i 2013 - næsten lige så meget som kickstarten. Regeringens samlede initiativer kan derfor øge beskæftigelsen med 19.000 personer næste år.

- Vi sætter ind på flere fronter. Vi regner med, at investeringsvinduet i skattereformen kan øge private investeringer med 15-20 milliarder kroner allerede fra 2012 og 2013. I de trepartsforhandlinger, vi er i gang med, skal vi skrue op for uddannelserne både for ledige og for danskere, der allerede er på arbejdsmarkedet. Regeringen vil skabe vækst, gøre danskerne mere konkurrencedygtige og samtidig sikre vores velfærdssamfund fremover. Det er alt sammen forudsætninger for, at vi får ledighedskurven til at give sig efter to år, hvor den har ligget næsten fladt.

Kontakt

Pressevagt

51232830